Darilo za bika

153.00

  • 30 dnevna garancija vračila denarja
  • zanesljiva dostava
  • ekskluzivna in prestižna blagovna znamka
  • unikatno darilo

Opis

Izbirate darilo za bika? Preden se podate v brskanje po trgovinah, se pozanimajte kakšne so glavne značilnosti ljudi, ki so rojeni v znamenju bika in kakšno je popolno darilo za bika.

darilo za bikaDobra ideja je vsekakor kipec Royal Copenhagen, ki spada v zbirko čudovitih skulptur, ki predstavljajo vseh dvanajst znakov horoskopa. Kipec je narejen iz čudovitega porcelana, visok je 25,5 cm in predstavlja simbol bika v vsej njegovi lepoti.

Skulpture je oblikovala danska umetnica Christel Marott in vse izžarevajo njej prefinjen in nekoliko dekadenten slog. Royal Copenhagen je kipce uvedla v prodajo leta 2003, sprva v beli barvi, kasneje, v letu 2007 pa so se pridružili tudi kipci v črni barvi.

Na voljo so posebej za ženske in moške, kupite jih lahko posamično za vsak znak posebej, ali pa naročite serijo vseh prestižnih skulptur. Kipci so izdelani iz kvalitetnega porcelana, ki je zaščitni znak za vse izdelke, ki jih izdelujejo v Royal Copenhagen.

Njihova izvirna tovarniška oznaka so tri valovite črte, ki simbolizirajo tri danska znamenita morja, Kattegat, Nordsoen in Skagerrak (1). Royal Porcelain Factory, kakor se uradno imenuje Royal Copenhagen, je bil ustavljen že davnega leta 1775. Takrat so si ustvarili sloves z izdelavo ročno poslikanega porcelana, ki je še v današnjem času sinonim za najbolj luksuzen in prestižen porcelan na svetu.

Poslovno darilo za direktorja, rojenega v znaku bika (za pisarno oz. na pisalno mizo)

Skulptura iz zbirke kipcev Royal Copenhagen, je odlično darilo za bika tudi kot primer poslovnega darila. Mnogi direktorji in direktorice ter managerji in voditelji uprav, bodo prav s ponosom postavili darilo za bika v svojo pisarno, zraven pisalne mize ali na direktorsko komodo, ki jo imajo namenjeno za razstavo odličij, priznanj in drugih poslovnih dosežkov. Nemalokrat pa se takšno darilo znajde tudi v sprejemnicah direktorskih pisarn, recepcijah ter drugih poslovnih prostorih, ki so namenjeni poslovnim obiskom in gostom podjetja.

.

Zakaj izbrati darilo za bika iz zbirke kipcev Royal Copnehagen?

.

Ko se odločate za darilo za bika, morate vsekakor upoštevati njegov temperament in senzualnost. Bik je drugi znak zodiaka in se uvršča točno med vrhuncema pomladi in poletja. Njegov simbol predstavlja delovno sposobnost, veliko senzualnost, pretirane užitke, močan instinkt, zlasti instinkt samoobrambe.

Biku vlada Venera, kar pomeni, da je v popolnem in pristnem skladju z naravo. Pohlepno se prepušča omami življenja in ves čas hlepi po življenju in dogajanju. To željo pogasi s polnim življenjem, strastno in trdo dela, da zadovolji večno željo po posedovanju tako stvari, kot tudi ljudi.

Kako izbrati darilo za bika, ki je razsoden, počasen, praktičen in trdoglav?

Glavno vodilo pri izbiri darila za bika, naj bo vedno prestiž. Ljudje, rojeni v znamenju bika, uživajo v dobrih in lepih stvareh, njihova senzualnost hlepi po lepotah kulture in umetnosti. Senzualen in malce dekadenten kipec, ki predstavlja znak njegovega nebesnega znamenja, ga bo vsekakor navdušil in potešil njegovo željo po razvajanju.

.

Znameniti biki skozi zgodovino

.

Bik spominja na neustavljivo silo in silovit zanos, v zgodovini je predstavljal nebrzdanega samca in strašnega Minotavra. Bika, kot sveto žival, so slavili stari Sumerci, Egipčani in Indijci, v stari Antiki pa je bik predstavljal simbol neobrzdanega besnenja moči, ki je bila posvečena Pozejdonu, bogu oceana in Dioniziju, božanstvu plodnosti.

Bik je bil skozi zgodovino človeštva vedno povezan s simboli ujme, dežja, bliska in meseca. Simbol bika najdemo tudi v povezavi s sončnim božanstvom Mitro, ki simbolizira umrlega in ponovno vstalega boga. Verniki božanstva Mitre, so se pri svetem obredu škropili s krvjo zaklanega bika in s tem vpijali njegovo moč.

taurus-36397_960_720Bikova kri je omogočala ponovno rojstvo. V tem kultu je zakol bika predstavljal boj med dobrim in zlim, ter vstop v Mirtin raj. V Egiptu je sveti bik s sončno pego med rogovi tudi simbol plodnosti in smrti, saj oživlja zemljo in se vedno znova rojeva.

.

Znameniti biki

.

Skozi novejšo zgodovino lahko spremljamo tudi znamenite bike, ki so se tako ali drugače, zapisali v zgodovino.

Najbolj poznan je prav gotovo Honore de Balzac, ki je največji pisatelj našega časa. V znamenju bika je bil rojen tudi Ivan Cankar, glasbenik Johanes Bramhs, filozof Sigmund Freud in avstrijska cesarica Marija Terezija.

Viri:

Prešernova družba, Sanjska knjiga