Darilo za leva

153.00

  • 30 dnevna garancija vračila denarja
  • zanesljiva dostava
  • ekskluzivna in prestižna blagovna znamka
  • unikatno darilo

Opis

Darilo za leva naj bo vedno kraljevsko, saj so levi kralji in jih moramo temu primerno tudi obdarovati.

Levi so vedno elegantni in  veličastni, pogosto tudi dramatični, drzni, a z zelo prefinjenim okusom. Radi tvegajo in vedno živijo v velikem slogu in na veliki nogi, čeprav si pogosto tega ne morejo privoščiti.

Njihovo umetniško kreativnost lahko vzpodbudimo s prelepim kipcem, ki predstavlja njihovo znamenje v horoskopu. Kipec je velik 26 cm in je izdelan iz finega belega porcelana. Prvotno zasnovo vseh skulptur, ki nam v obliki nežnih kipov predstavijo vse predstavnike nebesnih znamenj, je oblikovala danska umetnica Christel Marrot.

darilo za levaPorcelan je v Evropi dolga stoletja veljal za skrivnostno snov in šele v sedemnajstem stoletju so keramiki vsaj delno razvozlali to veliko skrivnost. V medičejskem porcelanu so v Evropi prvič uporabili kaolin, še vedno pa niso znali uporabiti glinenec in kremenčev pesek.

Izdelki iz porcelana so bili zelo priljubljeni, dragoceni in prestižni, vedno pa so dosegali tudi visoko ceno.

Že Evropejci so stoletja nazaj, bili strastni zbiratelji porcelana, najbogatejšo zbirko sta si ustvarila saški volilni knez in poljski kralj Avgust Močni, o katerem se je zaradi obsedenosti z porcelanom, ohranilo veliko legend.

Z lastništvom posod iz porcelana, je ohranjena tudi zanimiva legenda, ki pravi, da porcelan ne prenese strupa. Če bi dali strup v porcelanasto skodelico, naj bi ta počila. Ker so mnogi mogočniki v to legendo verjeli, so bili za porcelan pripravljeni odšteti velike vsote denarja.

.

Darilo za leva naj bo primerno njegovemu značaju

.

Ko izbiramo darilo za leva, moramo imeti v mislih njegovo moč in močan značaj.

Lev je že od nekdaj znak moči, najvišje oblasti, simbol sonca in zlata ter prodorne sile svetlobe in besede. Ljudje, rojeni v znamenju leva imajo pogosto tudi nekaj značajskih lastnosti, ki niso ravno prijetne. Pogosto so nestrpni, nasilni in pohlepni. Če se te lastnosti sprostijo, lahko njihova neukročena in nekontrolirana sila ruši vse pred seboj.

Lev je v zodiaku peti znak in zavzema sredino poletja. V tem času označuje razcvet narave, ki pod vplivom sončnih žarkov, doseže svoj vrhunec. Znaku leva ustrezajo najmočnejši značaji, ki so strastni in jih vedno vodi želja po dejanju in k doseganju ciljev.

Ko izbiramo darilo za leva, nam je lahko v pomoč podatek, da je vladajoči planet leva sonce, njegov element je ogenj in ljubi barve sonca od vzhoda do zahoda.

Vsi pripadniki v znamenju leva, se bodo razveselili darila, ki nosi odtenek zlata, njihov najljubši kamen pa je rubin. Tudi njegove najljubše rože so v barvi sonca, zato lahko levu brez skrbi podarite navadno sončnico. Vsekakor pa naj bo darilo za leva bolj dragoceno, kot za ostala znamenja, saj lev nikakor ni skromen in zadržan.

Med rojenimi v znamenju leva najdemo kar nekaj slavnih imen (1). Najbolj znamenita sta prav gotovo Napoleon Bonaparte in avstrijski cesar Franc Jožef I.

Levi so bili tudi Benito Mussolini, irski pisatelj Bernard Shaw, Carl Gustav Jung in Henry Ford. Najbolj poznani slovenski levi pa so Prežihov Voranc, Leopold Suhodolčan, Alojz Gradnik, Jernej Kopitar in slikar Tone Kralj.

Viri:

Narodni muzej Slovenije, White gold