Darilo za ovna

153.00

  • garancija vračila denarja
  • zanesljiva dostava
  • vrhunska blagovna znamka
  • ekskluzivno in unikatno darilo

Opis

Tukaj je predstavljeno popolno darilo za ovna.

Obred obdarovanja je med nami prisoten že od prazgodovine. Takrat so ljudje verjeli, da se bodo prikupili bogovom, če bodo ob posebnih priložnostih obdarovali svojce ali prijatelje. V današnjem času je obdarovanje še vedno najlepši način, da do določenih ljudi izkažemo zahvalo, spoštovanje, naklonjenost in s tem tudi ohranjamo dobre medsebojne odnose. Kakšno darilo bomo izbrali in kako ga bomo podarili, pa nikakor ne smemo prepuščati naključju.

darilo za ovnaKo izbirate darilo za čisto posebno osebo, imate na izbiro nešteto možnosti, zato je še posebej pomembno, da izberete izvirno in predvsem primerno darilo.

Darilo za ovna lahko izberete med čudovitimi skulpturami, ki predstavljajo vseh dvanajst znakov zodiaka in prav gotovo boste pravilno izbrali. Royal Copenhagen je skulpture nebesnih znamenj začel prodajati v letu 2003 in prelepi kipci so takoj poželi velik uspeh. Oblikovala jih je danska umetnica Christel Marott, ki je bila poznana po umetninah, na katerih je upodabljala provokativna in čutna dekleta, ki so imela posebej dolge noge.

Risbe njenih čutnih deklet so bile predstavljene predvsem v modnih revijah po celem svetu. Kipec je čudovito darilo za ovna, izdelan je iz belega porcelana in je visok 26 centimetrov.

.

Zakaj je kipec Royal Copenhagen popolno darilo za ovna?

.

Kot prvi znak zodiaka, oven ustreza sončnemu vzhodu, prehodu iz mraza v toplo in iz sence v svetlobo.

Oven predstavlja znak moči, ognja in plodnosti. V pradavni zgodovini so bili ovni zaščitniki ognjišč, čuvarji čred in njihovi vodniki. Zlato ovnovo runo je še iz grških časov prispodoba za nekaj daljnega, čarobnega, a vendar dosegljivega.

Oven je vedno samostojen, vedno na čelu črede in ima veliko sposobnost vodenja in tudi sposobnost napredka in rušenja. Tako so v zgodovini opisovali te vročekrvne predstavnike horoskopa. V današnjih časih njihova sposobnost vodenja ne pride več tako do izraza, a kljub temu jih je težko prezreti.

In kako izbrati darilo za ovna, za posebneža, ki mu vlada drznost in mora biti vedno prvi?

oven znakOven bo navdušen nad skulpturo, ki ima divje linije in predstavlja like iz živalskega sveta. Obožuje originalne izvedbe in unikatne izdelke. Kipec, ki predstavlja  nebesno znamenje, je popolno darilo za ovna. Preden pa mu skulpturo podarite, se oborožite z znanjem o izvoru izdelka, materialu in o vsemu, kar lahko izbrskate.

Oven namreč misli, da je najpametnejši na svetu in to vam bo dokazoval ob vsaki priložnosti. Darilo za ovna lahko poleg prečudovitega kipca, popestrite tudi s kakšno dišavo orientalskega izvora, za posladek pa dodajte sladko grenko temno čokolado.

Če iščete zelo dragoceno darilo za ovna, mu podarite kakšen predmet, ki je okrašen z diamanti, saj so ti kamni narejeni prav za njih. Seveda spadajo zraven tudi rože – če ovnu podarite rdeče tulipane, boste za vedno zapisani v njegovem srcu.

.

Zgodovinski pomen ovna

.

Simbol ovna je imel v zgodovini velik pomen (1). V Indiji je še danes oblika božanstva, simbol ovna predstavlja boga Agni, v Grčiji slavijo Hermesa in  Egipčani Amona. Barvno je oven upodobljen v beli ali črni barvi, bel predstavlja dobroto, črn pa ima zlovešč pridih.

Viri:

Majda Planinšek, Velika stara sanjska knjiga