Darilo za raka

153.00

  • 30 dnevna garancija vračila denarja
  • unikatno in prestižno darilo
  • ekskluzivna in vrhunska blagovna znamka Royal Copenhagen
  • zanesljiva dostava

Opis

Darilo za raka ni težko izbrati, saj so ljudje rojeni v znamenju raka izjemno navezani na dom in družino, zato mu bo največ pomenilo darilo, ki je povezano z bivanjem in družinskim življenjem.

darilo za rakaDarilo za raka naj bo takšno, ki polepša dom in naredi bivanje še prijetnejše. Izdelki Royal Copenhagen, iz najfinejšega porcelana, so prav gotovo idealno darilo za raka. Njihova serija skulptur, ki predstavljajo nebesna znamenja, je na samem začetku izdelave oblikovala danska umetnica Christel Marott, kasneje pa je oblikovanje prevzela Pia Langelund.

Kipec, ki predstavlja nebesno znamenje raka, je narejen iz finega belega porcelana, visok je 28,5 cm, naročite ga lahko tako žensko, kot moško figuro.

.

Kaj moramo vedeti o znamenju, ko izbiramo darilo za raka?

.

Znamenje raka nastopi takoj po poletnem solsticiju, ob sončnem preobratu 21. junija, ko se dnevi začno počasi, a vztrajno krajšati.

Hieroglif raka zato izraža spremembo v smeri gibanja sonca, ki ne bo čedalje više, temveč obratno. S tem so prikazani tudi valovi življenja in kot lunin  znak, rak predstavlja umikanje vase, občutljivost, sramežljivost in vztrajnost.

Z rakom lahko poistovetimo ves svet v vodi in je starodavna prispodoba prvinske vode življenja, mirnih in globokih pravirov. Rak kot žival z oklepom, predstavlja tako tudi notranjo poduhovljenost in intimo.

Ko izbiramo darilo za raka, si lahko to osebo predstavljamo v povezavi z mitologijo, kjer je povezana z vodo, sušo in mesecem. Če sanjate nebesni znak raka, pomeni, da se vam bodo izpolnile vse želje.

Vse ljudi, rojene v znamenju raka, ves čas preganja njihova glavna značilnost, trda lupina in mehka notranjost, kar jim poleg značilnega gibanja daje tudi takojšnjo razpoznavnost. Raki so simbolično vedno v tropih ali družinah, vedno malce otožni, pod skrivnostnim vplivom lune.

Rakov element je voda, barva srebrno siva, kovina je srebro, drag kamen pa biser. Darilo za raka mora nujno vsebovati tudi bele rože, njihove sanjske dežele pa so Škotska, Danska in Nizozemska. Radi imajo tudi zgodovino in umetnost, zato bo darilo, ki izhaja iz teh krajev in ima zgodovinski navdih, umetniški izgled in v lepih, svetlih odtenkih, prav gotovo idealno darilo za raka.

.

Nekaj zanimivosti o porcelanu

.

Porcelan je najdragocenejša zvrst keramike, ki je zelo zahtevna za izdelavo, saj za nastanek prvovrstnega porcelana potrebujejo kar tri nujne sestavine.

rak simbolPrva je kaolin, to je posebna vrsta gline, glinenec, ki ga imenujejo tudi feldspar in kremen. Kaolin nastane z razpadom granita, gnajsa in porfirja, na videz je bleščeče bel, na otip pa masten in mehak. Da ga lažje oblikujejo, mu v določenem razmerju  dodajajo še glinenec in kremen.

Pri osnovni, preprosti izdelavi porcelana, že oblikovane predmete najprej posušijo na zraku, naslednja faza pa je proces žganja. Porcelan najprej žgejo pri 900 stopinjah, nato pa poliizdelek oblijejo s tekočo glazuro in ga še enkrat žgejo, tokrat pri temperaturi 1380 do 1460 stopinj. Nato izdelke okrasijo in jih še tretjič žgejo.

Postopek izdelave porcelana je zelo zapleten in dolgotrajen, poleg idealnega razmerja vseh treh surovin je izjemnega pomena tudi temperatura. Za pravilno temperaturo, je pomembna zgradba peči in način kurjenja. Med žganjem se sestavine zatalijo in že izdelek brez glazure ne prepušča vode. Porcelanska masa je zelo plastična in zato dopušča oblikovanje najdrobnejših detajlov in tankih sten, ki lahko postanejo prosojne.

Viri:

David Hamilton, The Thames and Hudson Manual of Stoneware and Porcelain
Prešernova družba, Velika stara sanjska knjiga