Darilo za strelca

153.00

  • garancija vračila denarja
  • zanesljiva dostava
  • vrhunska blagovna znamka
  • ekskluzivno in unikatno darilo

Opis

Iščete darilo za strelca?

Le pogumno, samo prej se prepričajte, če določenega predmeta vaš strelec že nima. Ker strelec je prispodoba človeka, ki nekaj cilja, želi in to tudi dobi. Strelci so večni učenci, radovedni in vedoželjni.

darilo za strelcaKo boste obdarili strelca, boste ob vsakem obdarovanju deležni spontanega objema, saj bo vesel vsakega darila. Ker ga zanima filozofija in religija ter ceni lepe stvari, mu lahko podarite nekaj, kar predstavlja njegov znak v horoskopu.

Zaradi njegove narave, ki ves čas hlepi po znanju in nečemu novemu, bo zelo vesel kipca, ki predstavlja strelca. Skulpturo strelca so izdelali v Royal  Copenhagen, kipec pa je zasnovala danska umetnica Christel Marrot, znana po svojih prelepih izdelkih, ki predstavljajo živahna in čutna dekleta, z dolgimi nogami.

Kipec strelca je narejen iz finega belega porcelana, visok je 23.5 cm in je resnično prefinjeno darilo za strelca.

A preden podarite to izjemno darilo, spoznajte iskrivega in radovednega strelca.

.

Darilo za strelca izberite glede na njegov značaj

.

Strelec je deveti znak v zodiaku in zajema obdobje med zimskim solsticijem. Strelec je predvsem prispodoba gibanja, nomadskih nagonov, hitrega odziva in neodvisnosti. Vladajoči planet strelca je Jupiter, element ogenj, njegova najljubša barva pa je temno modra in škrlatna. Darilo za strelca lahko vsebuje tudi drag kamen topaz ali pa samo rdeč nagelj. Obojega bo resnično vesel.

Strelec je tretji ognjeni znak in pri njem simbolizira prosvetljenost duha, duševno bistrost in notranje brstenje.

Ljudje rojeni v znaku strelca, težijo za širjenjem obzorja in vedno iščejo in skušajo preseči svoje meje. Enačimo jih tudi z mitsko puščico in s tarčo ali ciljem, ki jih v svojem hotenju divje zasledujejo. Imajo močno željo po enačenju in posedovanju in puščica je znak prodiranja in odpiranja v nova obzorja.

Puščica lahko pomeni tudi prekoračenje običajnega in preseganje daljave, težnosti in osvajanje stvari, ki niso v njihovem dosegu. Puščico kot simbol usode, lahko izstrelimo tudi sami, a, če jo izstrelijo bogovi, se ji nikakor ne moremo izogniti.

Pri starih Grkih, puščica izstreljena od bogov, pomeni hitro smrt. Če pa je človek po puščici ali streli bogov ostal živ, so mu bili bogovi srečno naklonjeni. Pri Arabcih je imela puščica prav poseben pomen, saj so z njeno pomočjo prerokovali osnovne pojme, kot so da, ne, dobro in slabo.

Prav tako strelčeva puščica v sebi vsebuje hitrost in točnost in izraža sposobnost tistega, ki jo izstreli. V grški mitologiji je najpomembnejši strelec bog Apolon, ki se maščuje za skrunitev svojega imena. Poznamo tudi Heraklesa z zastrupljenimi puščicami in Erosa, ki nosi lok ljubezni.

.

Znameniti strelci skozi zgodovino

.

Iz daljne in bližnje zgodovine, poznamo kar nekaj strelcev, ki so se za vedno zapisali v spomin ljudi. Med največja imena, spadata prav gotovo velika glasbenika Ludwig van Beethoven in Hector Berlioz, v znaku strelca je bila rojena tudi slavna operna pevka Maria Callas. Iz zgodovine slavnih strelcev moramo omeniti tudi kraljico Kristino Švedsko, Winstona Churchilla in ustanovitelja znamenitega Walt Disneya.

.

France Prešeren – naš najbolj znameniti strelec

.

France Prešeren je bil naš največji pesnik in doktor prava, rodil se je 3. decembra leta 1800 v Vrbi na Gorenjskem. France Prešeren je bil vsekakor tipičen strelec, saj so ga zaznamovale njegove najbolj očitne lastnosti: vsestranska nadarjenost, bistrost, radovednost, šaljivost, vedrost in priljubljenost. Ja, tudi tako lahko opišemo našega največjega pesnika.

Zato lahko kot darilo za strelca, poiščemo tudi kakšno knjigo s prelepimi Prešernovimi verzi.

Viri:

Mladinska knjiga, Velika stara sanjska knjiga