Darilo za tehtnico

153.00

  • 30 dnevna garancija vračila denarja
  • zanesljiva dostava
  • prestižna blagovna znamka
  • ekskluzivno in unikatno darilo

Opis

Ko izbirate darilo za tehtnico, se na daleč izognite kiču. Tehtnice ljubijo lepe in elegantne stvari in imajo izredno prefinjen okus.

Zato so skulpture, ki predstavljajo znake horoskopa in jih izdeluje  Royal  Copnehagen, izjemno darilo za tehtnico.

darilo za tehtnico Kipec tehtnice je izdelan iz prečudovitega porcelana v beli barvi in izžareva eleganco, lepoto in čutnost. Skulptura je velika 26 cm, oblikovala jo je danska umetnica Christel Marott, ki je zaslovela z izdelki deklet, ki so izžarevale izjemno čutnost in so se ponašale z dolgimi, elegantnimi nogami.

Ljudje, ki so rojeni v znamenju tehtnice, bodo neizmerno veseli umetniškega predmeta, ki bo popestril njihovo zbirko. Saj ti ljudje imajo prav gotovo doma kakšno dragoceno zbirko, naj bo to staro orožje, prefinjeno brušen kristal, izviren jedilni servis iz porcelana ali pa zbirko kipcev, ki si jo bodo prav gotovo želeli dopolniti.

.

Kako izbrati darilo za tehtnico?

.

Preden izberete darilo za tehtnico, se poučite o njenih strasteh in navadah.

Vsekakor je tehtnica tipičen predstavnik ljudi, ki so izjemno elegantni, vedno urejeni in ljubijo vse lepo. Umetnost, lepe obleke in tudi lepe ljudi.

So zelo vedoželjni, zato se pogosto dodatno izobražujejo, kot darilo jim lahko zato podarite tudi vstopnico za muzej, mu plačate članarino za fitnes ali aerobiko, vesel bo pa tudi povabila na razna izobraževanja. Lahko ga peljete na delavnico, kjer izdelujejo keramiko ali pa na predavanje o zgodovini porcelana.

Ljudje rojeni pod skrbnim varstvom planeta Venere, verjamejo, da obleka naredi človeka. Vedno so urejeni, v dragih in prelepih oblačilih, zato jim kot darilo lahko podarite tudi skrbno izbrano kravato ali svilen šal. Njihova barva so vsi odtenki modre, rožnata in svetlo zelena, zato so tudi njihova oblačila pogosto živahna in zanimivih barv.

Če ste že kupili darilo za tehtnico, nikar ne pozabite dodati rož. Brez njih darilo ne bo popolno. Izbirajte med rožami modre in škrlatne barve, najbolje je izbrati hortenzije in velike vrtnice. Seveda morate darilo tudi okusno zaviti in ga izročiti s primernimi besedami.

.

Zgodovinski pomen tehtnice

.

Tehtnica je že pregovorno prispodoba ravnotežja, pravičnosti, merjenja in opreznosti. Predstavlja tudi simbol pravice. Ta simbol ima ima poleg meča, vedno tudi tehtnico, na kateri bo z zavezanimi očmi odmerila pravično in krivično.

Tehtnica po starodavnem izročilu tehta tudi duše mrtvih. V verstvu starega Egipta je to počel bog Oziris, v starem Egiptu Saturn, ter bog Kronos v Grčiji. Ta božanstva vedno predstavljajo simbol reda, pravice in pogosto tudi časa.

Znak tehtnice je postavljen v čas, ko se izenači dolžina dneva in noči, ko se leto za trenutek uravnoteži in umiri. Simbol tehtnice je tudi boginja Themida, ki je hčerka zemlje in neba ter mati Prometeja, ki je človeštvu prinesla ogenj.

Stara verstva so tudi verjela, da je uravnoteženost tehtnice tudi nepremagljiva obramba pred demoni sprememb in besi zla. Tehtnica je sedmi znak zodiaka in vse okoli nje se vrti okoli številke sedem, istočasno pa je tehtnica tudi pot med sublimacijo in poželenjem, ter mirujoča točka med poznanim in nepoznanim in vedno središče pravičnosti in enakopravnosti.

Z ljudmi v znaku tehtnice, se najbolje ujamejo vodnarji in dvojčki, njihovo magično število je vsekakor sedem, srečna dneva pa sreda in četrtek.

Viri:

Majda Planinšek, Sanjska knjiga