Darilo za vodnarja

153.00

  • 30 dnevna garancija vračila denarja
  • zanesljiva dostava
  • ekskluzivna in prestižna blagovna znamka
  • unikatno darilo

Opis

Darilo za vodnarja mora biti vedno nekaj posebnega, drugačnega, lahko je tudi kričeče, samo da ni običajno. Vodnarji so predstavniki znaka, ki je nepredvidljivo in raznoliko, zato naj bo darilo za vodnarja res izvirno.

Odločite se za nakup prestižnega in zelo posebnega kipca, ki predstavlja vodnarja v njegovem znaku horoskopa.

darilo za vodnarjaKipce izdelujejo v Royal Copenhagen, znak vodnarja pa je oblikovala danska umetnica Pia Langelund. Kipec je narejen iz čudovitega belega porcelana, visok je 25,5 cm in je prav gotovo posebno in ekstravagantno darilo za vodnarja.

Izdelki iz porcelana so vedno primerni za izvirno in prestižno darilo.  V Sloveniji je uporaba skled in okrasnih predmetov iz porcelana poznana že od 17 stoletja. Najzgodnejši popis lastništva porcelana sega v leto 1618, takrat je Jurij Bittorfer imel v lasti skledo iz porcelana.

Dragoceni izdelki iz porcelana so se ohranili tudi po bratih Vajkard in Volf Jakob Kacianar, iz leta 1621 pa se je ohranilo štirinajst skled, ki so bile last gospoda Lamberga. Velika ljubiteljica porcelana je bila tudi grofica Turjaška, ki je bila lastnica prefinjenega meissenskega porcelana, najstarejši kipci iz porcelana, ki so ohranjeni v Sloveniji, pa so bili v lasti Frančiške Auersperg.

.

Preden kupimo darilo za vodnarja, spoznajmo njegovo naravo

.

V sredini zimskega trimesečja se nahaja znak vodnarja, ki predstavlja bratstvo, sodelovanje, odrekanje posvetnemu in skupinsko solidarnost.

Starodavni vladar vodnarja je Saturn, ponekod mu pripisujejo tudi vpliv Urana. Ko izbiramo darilo za vodnarja, je dobro, če spoznamo njegovo naravo, ki je zapletena in jo je pogosto težko prepoznati. Vodnar je zelo družaben in skupinsko delo mu je pisano na kožo. Je izredno pošten, a v odnosu do drugih ljudi pogosto precej neoseben.

Vodnarji niso nikoli sebični in ne dlakocepijo, naravnost sovražijo misel, da bi jih drugi imeli za ozkosrčne. Ljudje, rojeni v znaku vodnarja, imajo zelo visoka moralna načela, sledijo daljnim in mogočnim idealom, ki pogosto niso istovetna z načeli družbe, kjer živijo.

Vsi vodnarji živijo življenje polno sprememb, nasprotij in nepričakovanih dogodkov. Vodnarji se izogibajo vsem vezem, tudi poročijo se ne radi, ali pa se zelo pozno. Če želite svojega vodnarja razveseliti s cvetjem, mu podarite dragoceno orhidejo ali skromno trobentico. Nič naj vas ne preseneti, če bo pri kuhanju uporabljal nenavadne začimbe, ki bodo ostrega okusa. Vodnarji so veliki popotniki, a prav gotovo jim bo všeč, če se bodo podali v Rusijo ali Švedsko.

.

Zgodovinski pomen vodnarja

.

Vodnar je prispodoba stalnega pretakanja in kroženja vode. Voda  pomeni izvor življenja in je simbol očiščevanja in obnavljanja. Voda vsebuje vse in je neskončna. Voda in vodnar se ujemata s hladom, črno barvo in temo. Voda je dvojni simbol, lahko si jo predstavljamo kot površino po kateri blodimo, ali kot podvodne tokove, ki nas vodijo…

.

Kdo so bili slavni vodnarji?

.

Med slavnimi osebnostmi najdemo veliko vodnarjev, v tem astrološkem znaku je bil rojen igralec James Dean, veliki nemški pisatelj Friderich Goethe, dirigent Wilhelm Furtwangler, znameniti psiholog Alfred Adler, glasbenik Felix Mendelsohn, Wolfang Amadeus Mozart, prav tako pisec fantastičnih romanov Jules Verne in še mnogi drugi. Leta 1878 se je v znaku vodnarja rodil tudi naš pesnik Oton Župančič, prav tako pisatelja Jakob Aleševec in Franc Saleški Finžgar.

Med znamenitimi Slovenci, ki so bili rojeni v znamenju vodnarja, so tudi Matija Čop, literarna zgodovinarka Marja Borštnik in politik Edvard Kardelj.

Viri:

Prešernova družba, Velika stara sanjska knjiga