Pladenj za pecivo 39 cm Royal Copenhagen Christmas

112.00

  • del kompleta priznanega porcelana z vrhunsko poslikavo
  • božični motivi pričarajo pravo vzdušje božiča
  • primerno kot darilo ob posebnih in poslovnih priložnostih

Opis

Božična kolekcija Royal Copenhagen je sestavljena iz več kosov, ki se med seboj smiselno dopolnjujejo. Pladenj za pecivo 39 cm Royal Copenhagen Christmas je primeren za postrežbo peciva, sladic, slanega peciva, potice in prigrizkov. Krožnik je podolgovate oblike v maksimalni dolžini 39 cm. Motivika izrisana na krožniku je tipična božična.

Pladenj za pecivo 39 cm Royal Copenhagen Christmas pripoveduje božično zgodbo

Božična motivika, ki najbolj zaznamuje kolekcijo so medenjaki, konjički, leseni možici, zvezde in bobni. Pisanost detajlov se prepleta s klasiko oblikovanja, ki je najbolj izrazita v proporcih robov in načinu poslikave.

Pladenj za pecivo 39 cm Royal Copenhagen Christmas

Zgodovina porcelana Royal Copenhagen

Porcelan iz Kitajske in drugih delov Azije je z oživitvijo medcelinske trgovine postal zanimiv tudi za Evropo. Posebej so bile nad njim navdušene kraljeve družine, ki so kar tekmovale v borbi za lepšim in prestižnejšim porcelanom. Evropejci so v 17. stoletju dajali povdarek modri in beli barvi porcelana. Zato je bil tudi porcelan znamke Royal Copenhagen zaznamovan z tem dvema barvama. Podjetje je leta 1775 ustanovil Frantz Heinrich Müller, ki je bil po poklicu kemik. Najprej so bili edini kupci kraljeve družine, nato so po porcelanu začeli posegati tudi drugi sloji družbe. Danska motivika v modri je kmalu postala simbol kakovostnega porcelana po vsem svetu in tako velja še danes.

Podjetje se lahko pohvali z eno najdaljših tradicij v Evropi. Pladenj za pecivo 39 cm Royal Copenhagen Christmas ne nosi več značilnih barv bele in modre, in se je oblikovno prilagodil najnovejšim smernicam v vrhunskem oblikovanju porcelana.

Krožnik je del božične kolekcije podjetja od leta 2006 dalje, ko so nastali prvi kosi kolekcije, z leti pa se je kolekcija nadgrajevala in rasla. Krožnik se odlično dopolnjuje z drugimi predmeti kolekcije “Star Fluted Christmas”. Celotna kolekcija le nadaljuje zgodbo enega najbolj zgodovinsko pomenljivih jedilnih servisov imenovanega Flora Danica ‘Blue Fluted’, ki ga krasijo zlati robovi in prepoznavni ​​danskimi rožnati motivi.

Uživajte tudi vi v najlepših oblikah in zgodbah belega božiča.

Video predstavitev