Servirni krožnik Royal Copenhagen Christmas

153.00

  • izdelan iz vrhunskega porcelana
  • z bogatimi božičnimi motivi pričara pravo vzdušje božiča
  • primerno darilo v setu ali kot posamezen kos

Opis

V božični kolekciji vrhunskega porcelana je tudi izdelek – servirni krožnik Royal Copenhagen Christmas. Božična motivika izrisana na izdelku nosi globoko motivno sporočilnost. Njen namen je zbuditi najlepša čustva povezana s praznovanjem v času najlepšega družinskega praznika božiča.

Servirni krožnik Royal Copenhagen Christmas in njegove lastnosti

Krožnik je ovalne oblike z najdaljšno širino 37 cm. Izdelan je iz kakovostnega porcelana t.i. bone china v danskem podjetju z visoko tradicijo v izdelavni porcelana Royal Copenhagen. Krožnik je del božične kolekcije in je vanjo vključen od leta 2006. Vse od takrat je zelo priljubljen pri ljubiteljih porcelana in zbirateljih.

Servirni krožnik Royal Copenhagen Christmas

Royal Copenhagen Christmas – kako se je vse začelo?

Ko je podjetje leta 2008 praznovalo 100. obletnico prvega božičnega izdelka, so v ta namen priredili festival. Na njem so predstavili tudi kolekcijo, kateri pripada servirni krožnik Royal Copenhagen Christmas. Festival je bil uspešen in tradicija zasnove božičnih motivov se v podjetju nadaljuje.

Če prvi božični vzorci niso smeli odstopati od tradicionalnih barv podjetja, to je modro-bele, v zadnjih letih prevladujejo kolekcije v klasičnih barvah božiča. Kolekcija, v katero spada izdelek servirni krožnik Royal Copenhagen, se imenuje “Star Fluted Christmas“. Rdeča in zlata v kolekciji se prepletata z zeleno barvo narave. Vzorci se ohranjajo že vrsto let – značilni so zvončki, angeli, konjički in leseni možici. V svojih značilnih pozicijah in proporcih nadaljujejo zgodovino in tradicijo, ki jo podjetje gradi vsa ta leta. Porcelan, ki je bil včasih namenjen le kraljevim družinam, je postal dostopen vsem ljubiteljem in zbiralcem porcelana.

Še danes podjetje izdeluje tudi božične kolekcije v modro-belih barvah, s katerimi vsako leto izzovejo znanega oblikovalca in ga povabijo k sodelovanju. Za dovršenost v oblikah in barvah poskrbijo najboljši ilustratorji, ki pri svojem delu tesno sodelujejo z oblikovalci. Rezultat tega je vrhunski porcelan, ki v svoji biti izraža najgloblje občutje božiča.

Na naši spletni strani so na voljo tudi drugi izdelki iz božične kolekcije tega vrhunskega porcelana.

 

Video predstavitev