Skodelica Dunoon z barvnimi srčki

24.90

  • Skodelica Dunoon z barvnimi srčki spada v serijo  Cairngorm in je velika 0,48 L.
  • Po celi skodelici so naključno narisani srčki, v rdeči, modri, zeleni, rumeni in vijolični barvi.
  • Celotna ilustracija je narejena v slogu akvarela, ki daje skodelici moderen, umetniški videz.

Opis

Tukaj je predstavljena Skodelica Dunoon z barvnimi srčki.

 

Skodelica Dunoon, spada v serijo  Cairngorm in je okrašena z barvnimi srčki. Po celi skodelici so naključno narisani srčki, v rdeči, modri, zeleni, rumeni in vijolični barvi. Ilustracija se vije tudi v notranjost skodelice in po ročaju. Skodelica s srčki, je velika 0,48 L in je oblikovno delo umetnice Caroline Bessey. Celotna ilustracija je narejena v slogu akvarela, ki daje skodelici moderen, umetniški videz.

 

Skodelica je primerna tudi za darilo ob različnih priložnostih, z njo bomo razveselili ljubitelje kulture pitja čaja ali kave. Kombiniramo jo lahko z drugimi skodelicami podjetja Dunoon, ki so vse izdelane iz bleščeče belega porcelana. Skodelice so voljo v raznih barvah in motivih, tako da bo vsak član družine imel svojo najljubšo skodelico.

 

Otroci bodo navdušeni nad skodelico z zabavnimi prašički, ali skodelico Dunoon z medvedki. Odrasli bodo srkali čaj iz skodelice s poletnim motivom, ali z motivom gozdnih jagod, medtem ko se bo babica spominjala mladosti, ob skodelici z motivom travniškega cvetja. 

 

Skodelica Dunoon z barvnimi srčki je umetniško delo oblikovalke Caroline Bessey

 

Caroline Bessey prihaja iz Wigana, Lancashire, kjer se je rodila leta 1970. Študirala je umetnost in se po končanem študiju  specializirala za poslikavo keramike in porcelana. Sprva je bila zaposlena kot vodja oblikovanja pri podjetju Royal Doulton. Leta 1986 je v Polanciki Lancashire, dobila visoko priznanje za svoje delo.

 

Kasneje je prevzela očetovo delo v podjetju Dunoon, kjer dela že od leta 1987. V podjetju Dunoon je bila sprva zadolžena za oblikovanje, grafiko in videz embalaže. Caroline Bessey ustvarja čudovite akvarele, kjer upodablja motive iz narave, ki jih pogosto zavije v šaljive tone. Ves čas sledi modnim trendom, a vseeno v njenih delih zasedimo duh velikih mojstrov, kot so Van Gogh in Claude Monet.

 

Podjetje Dunoon je družinsko podjetje, ki že od leta 1794 izdeluje vrhunske izdelke iz porcelana. Njihovi najbolj poznani izdelki, so prelepe skodelice za čaj ali kavo. Vodilna ideja podjetja je bila izdelava vrhunskih skodelic in jih predstaviti v lepo urejenih trgovinah. To jim je tudi uspelo, saj so njihove skodelice danes poznane po celem svetu. Njihov prepoznavni znak je fin in tanek porcelan, ki ga krasijo ilustracije priznanih umetnikov. (1)

 

 

Video predstavitev