Skodelica Dunoon z motivom jagod

22.90

  • Skodelica Dunoon z motivom jagod, belih cvetov in majhnih pikapolonic, je izdelana iz finega porcelana.
  • Skodelica je visoka 107 mm, premer je 77 mm, prostornina skodelice je 0,31L.
  • Ilustracija je delo umetnice Jane Fern.

Opis

Tukaj je predstavljena skodelica Dunoon z motivom jagod.

Skodelica Dunoon z motivom jagod, je izdelana iz čudovitega, bleščečega porcelana. Skodelica je okrašena s prepletom zrelih, rdečih gozdnih jagod in belih cvetov, ki nas nežno popeljejo na dehteče poletne travnike.

 

Gozdne jagode so pogosto upodobljene na umetniških in uporabnih izdelkih, saj so izredno priljubljen, okusen in dehteč sadež. Poleg tega, da so okusne, so gozdne jagode poznane tudi kot zdravilna rastlina. Zato umetniške upodobitve teh rdečih plodov in nežnih belih cvetov, srečujemo že stoletja, tako v umetniških delih, kot v strokovni literaturi.

 

Dekoracijo dopolnjujejo ljubke male pikapolonice, ki se sprehajajo med jagodami in belimi cvetovi. Poslikava se prepleta po celi skodelici in se nadaljuje po ukrivljenem ročaju, ter tudi v notranjost skodelice.

 

Ilustracija je izredno natančna in se ne ponavlja, po ročaju in v notranjosti so poslikave manjše. Skodelica je visoka 107 mm, premer je 77 mm, prostornina skodelice je 0,31L.

 

Skodelica je primerna za uporabo v pomivalnem stroju in  mikrovalovni pečici.

Kot vsi izdelki podjetja Dunoon, je tudi skodelica z motivom jagod, primerna kot darilo za vse ljubitelje umetnosti.

.

Skodelica Dunoon z motivom jagod, je izdelana v podjetju z bogato lončarsko tradicijo

.

Skodelica Dunoon z motivom jagod, je zasnovana v podjetju Dunoon, ki ima sedež v Staffordshiru v Angliji. (1)

.

Njihovi izdelki so izdelani iz najboljšega  porcelana, njihove tradicionalne lončarske metode pa so izpopolnjevali skozi tri družinske generacije.

.

Vsi njihovi izdelki so prelepi in brezčasni, okrašeni so z klasičnimi britanskimi motivi, prelepimi motivi iz narave, kjer prevladujejo motivi iz narave v vseh letnih časih.

.

skodelica Dunoon z motivom jagod

 

Ilustratorka Jane Fern

.

Skodelico s prelepim motivom jagod je poslikala umetnica Jane Fern.

.

Jane se je rodila in odraščala v Stoke-on-Trentu. Že od otroštva je njena velika ljubezen slikanje in risanje, pri čemer jo je ves čas podpirala in vzpodbujala tudi njena družina.

 

Diplomirala je iz ilustracije in grafike, nakar se je specializirala za slikanje cvetja, ki ga prelepo upodablja v knjigah in praktičnih izdelkih.

Video predstavitev