Skodelica Dunoon z motivom modre zvončice

22.90

  • Skodelica Dunoon z motivom modre zvončice
  • Ilustracija na skodelici je delo priznane umetnice Jane Fern
  • Skodelica je velika 107 mm, premer 77 mm in prostornine 0,31L

Opis

Tukaj je opisana Skodelica Dunoon z motivom modre zvončice

Skodelica Dunoon z motivom modre zvončice je izdelana iz kvalitetnega porcelana, ki je zaščitni znak podjetja Dunoon. Podjetje je že tri generacije v družinski lasti in mnoge izdelke še vedno izdelujejo ročno lokalni obrtniki.

 

Na skodelici z motivom modre zvončice, so ilustracije prelepih modrih cvetov na zelenih steblih. Nežne modre zvončke obletavajo kačji pastirji, ki so izrisani izredno natančno.

 

Ilustracija se vije po celi skodelici in se nadaljuje po ročaju in v notranjost skodelice. Risbe so med seboj povezane in se ne prekinejo. Prelepi poletni motiv nas ponese na dišeče travnike, med modre zvončnice in nežne kačje pastirje. Skodelica je velika 107 mm, premer 77 mm in prostornine 0,31L. Lahko jo pomivamo v pomivalnem stroju in jo uporabljamo v mikrovalovni pečici.

 

Skodelica je primerna za kavo ali čaj, kombiniramo jo lahko tudi z drugimi Dunoonovimi skodelicami in sestavimo prelep čajni servis ali servis za kavo. Med skodelicami lahko izbiramo motive za vse družinske člane.

 

Na voljo je skodelica z poletnim motivom, z motivom jagod ali skodelica z travniškim cvetjem. Resnično za vsakega nekaj!

.

Modra zvončica
.

Modra zvončica je prelepa cvetlica, nežno modre  ali vijolične barve. Cveti od maja do junija, najraje ima cvetoče in s soncem obsijane travnike.

 

V višino zraste od 20 do 50 cm, spoznamo jo po pecljatih cvetovih, dolgih okoli 2 cm. Oblikuje široko razprostrto socvetje, nežno in golo steblo pa je olistano z ozko suličastimi listi. (1)

 

Skodelica Dunoon z motivom modre zvončice je lahko čudovito darilo

 

Ilustracija na skodelici je delo priznane umetnice Jane Fern in je primerna tudi za darilo ob vseh priložnostih. Ilustratorka Jane Fern živi v Stoke on Trentu in  se že od malega ukvarja z umetnostjo.

 

Po diplomi iz grafike in ilustracije, se je usmerila v risanje cvetja in živali za knjige in umetniške izdelke. Njene risbe nas ponesejo v svet narave, z izredno natančnimi ilustracijami nam predstavi rastline in živali v njihovem naravnem okolju.

Video predstavitev