Skodelica Dunoon z motivom Rdeče kapice

22.90

  • skodelica Rdeče kapice je odlično darilo
  • odlična kvaliteta skodelice bo razveselila vse kupce
  • odlično darilo za rojstni dan ali kot božično darilo

Ni na zalogi

Opis

Pred vami je opisana skodelica Dunoon z motivom Rdeče kapice.

 

Skodelica Dunoon z motivom Rdeče kapice
Skodelica Dunoon z motivom Rdeče kapice

 

 

Skodelica Dunoon z motivom Rdeče kapice

 

Skodelica bo ob vsaki uporabi, s svojo ilustracijo,v nas obudila spomin na otroštvo.

Skodelica je primerna za pitje vseh toplih napitkov kot so; kava, čaj, kakav, vroča čokolada itd… Ker je pitje kave, čaja,…del našega vsakdana je primerna tako za doma kot v službi.

Izdelana je iz kakovostnega porcelana in je poslikana z izbranim motivom.

Ilustracija se ne ponavlja in se zaključi na ročaju in v notranjosti skodelice. Ilustracija je delo priznane umetnice Patricie MacCarthy. Patricia MacCarthy je samostojna ilustratorka, ki dela v svojem vrtnem studiu ob morju v Sussexu. Specializirana je za ilustracije v otroških knjigah, njene najljubše teme pa so živali, ples in pravljice.

Skodelica je primerno darilo ob vseh priložnostih.

  • Volumen 0,32 l
  • Višina 93 mm
  • Premer 89 mm

 

Zgodba o Rdeči kapici

 

Vsak izmed nas se spominja te ljubke deklice, ki so jo imeli radi prav vsi, še posebej njena babica, ki ji je podarila rdečo kapico. Zaradi navdušenja nad njo, jo je nosila povsod in zato dobila vzdevek Rdeča kapica.

Nekega dne jo je mama prosila, da svoji bolni babici odnese košaro s hrano in pijačo. Rekla ji je, da naj se ne ustavlja, naj ne išče bližnjic in naj ne govori z neznanci.

 

Ko je veselo poskakovala po gozdu je pred njo nenadoma skočil velik volk. Prav nič se ga ni prestrašila saj ni vedela s kakšno krvoločno zverjo ima opravka. Ogovoril jo je: »Kako si, kam pa tako zgodaj, kaj nosiš v košari?« Povedala mu je, da ima nekaj hrane in pijače za svojo bolno babico. Povedala mu je,da živi na drugi strani gozda v hiši tik ob vodnjaku. Za trenutek se je volk zamislil…Hm, lahko bi kar takoj pojedel to deklico, ampak je premajhna, da bi potešil svojo lakoto. Pomislil je, da lahko poje njo in njeno babico. Prijazno je nagovarjal deklico,da naj nabere šopek rož, saj jih bo babica zagotovo zelo vesela. Njegova ideja se ji je zdela odlična in nikamor se ji ni mudilo, zato je začela nabirat rožice. Rožice so jo čisto prevzele in nabirala jih je eno za drugo. Kmalu je zašla daleč s poti, globoko v gozd, volk pa jo je med tem pobrisal naravnost k babici.

 

Hudobni volk poje babico od Rdeče kapice

 

Hitro je našel hišo in potrkal. »Kdo je?« Je vprašala babica.

S spremenjenim glasom ji je odvrnil:« Jaz sem, Rdeča kapica, prinesla sem ti hrano in pijačo,da se okrepčaš.« Babica je vesela odgovorila:«Otrok ljubi vstopi, prešibka sem, da bi vstala.« Volk je vstopil, planil na babico in jo požrl. Potem si je oblekel njena oblačila, legel v njeno posteljo in čakal. Rdeča kapica je nabirala rožice in, ko jih ni imela več kam dati, se je spomnila na babico in odhitela do hiše. Ko je videla odprta vrata je zaskrbljena potrkala. Vstopila je v temno hišo.

 

Kako se konča zgodba o Rdeči kapici?

 

Pozdravila je, toda nihče ni odzdravil. Babica se ji je zdela čudna. Vprašala jo je: «Babica zakaj imaš tako velika ušesa?« Da te bolje slišim je rekla. »Zakaj imaš tako velike oči?« Da te bolje vidim je rekla. »In zakaj imaš tako velika usta?« Da te lahko požrem je zarjovel volk in jo pogoltnil.

 

Dodobra sit je legel nazaj na posteljo in zaspal. Njegovo glasno smrčanje je slišal lovec, ki je šel mimo hiše. Ni verjel,da bi bila to babica zato je vstopil in pogledal, če ni kaj narobe. Na postelji je zagledal volka, ki ga je že dolgo lovil. Ko ga je želel pokončati s puško je opazil kako velik trebuh ima. Puško je zamenjal za škarje in mu razparal trebuh. Samo nekaj rezov je bilo potrebnih in ven je skočila Rdeča kapica, za njo so živo potegnili ven tudi babico. Rdeča kapica je poiskala nekaj težkih kamnov, ki so jih volku zašili v trebuh. Ko se je prebudil in zagledal lovca s puško mu je želel pobegniti, a zaradi težkih kamnov ni zmogel. Na pragu hiše je padel in telebnil naravnost v vodnjak. Ker ni znal plavati je utonil. Vsi so bili veseli, lovec je iz vodnjaka potegnil volka, mu odrl kožo, babica se je okrepčala, Rdeča kapica pa je obljubila, da bo odslej ubogala mamo in nikoli več brezskrbno govorila z neznanci.

 

Dunoon uspešno podjetje za proizvodnjo skodelic

 

Dunoon je  uspešno družinsko podjetje, ki je pričelo s proizvodnjo visoko kvalitetnih skodelic leta 1974 v mestu Dunoon-Škotska.Osnovna ideja je bila proizvajati kvalitetne skodelice iz porcelana in le-te predstaviti v prijaznih in lepo urejenih trgovinah.Danes so njihove skodelice prepoznavne po celem svetu po finem in tankem porcelanu in trendovskih poslikavah.

 

 

Skodelica Dunoon z motivom Rdeče kapice je namenjena vsem mladim , predvsem tistim mladim po srce in ki obožujejo dobre zgodbe.