Skodelica Dunoon z zabavnim motivom prašičkov

28.90

  • Skodelica Dunoon z zabavnim motivom prašičkov je izdelana iz finega porcelana
  • Skodelica ima prostornino 0,6L, velika je 146 mm in ima premer 93 mm
  • Ilustracije na skodelici so delo umetnice Cherry Denman
  • Izdelek je primerno darilo za vse priložnosti

Opis

Tukaj je opisana skodelica Dunoon z zabavnim motivom prašičkov

 

Skodelica je izdelana iz finega porcelana. Poslikana je  z zabavnim motivom prašičkov, ki se zabavajo pri obiranju sadja. Prašički so narisani na humoren način, v nežnih roza barvah. Prašički obirajo in jedo zelena jabolka, ki so narisana v močni zeleni barvi.

 

Ilustracije so izredno natančne in v lepih barvah.  Slika prašičkov na lestvi, ki jedo zelena jabolka, se vije okoli cele skodelice. Nadaljuje se  po ročaju in tudi v notranjost skodelice.  Ilustracija se ne ponavlja in je izvrsten izdelek umetnice Cherry Denman.

 

Skodelica z zabavnim motivom ima prostornino 0,6L, velika je 146 mm in ima premer 93 mm. Motivi prašičkov so izredno priljubljeni na raznih izdelkih iz keramike in so primerno darilo za vse priložnosti.  Kadar se želimo malo pošaliti in podariti zabavno darilo, je ta skodelica prava izbira!

 

Kot darilo so primerne tudi ostale skodelice iz kolekcije Dunnon izdelkov, ki so poslikane z motivi iz narave.

 

Skodelica Dunoon z zabavnim motivom prašičkov je izdelana v podjetju Dunoon

 

Skodelica Dunoon, z zabavnim motivom prašičkov je izdelana iz kvalitetnega belega  porcelana, ki je zaščitni znak podjetja Dunnon iz Staffordshira v Angliji.

 

Podjetje Dunoon je vodilno na trgu pri proizvodnji izdelkov iz porcelana, njihova proizvodnja, pa kljub tehnologiji občasno še vedno poteka ročno. Sodelujejo z lokalnimi obrtniki, ki so ohranili tradicijo izdelave keramičnih izdelkov in z umetniki, ki izdelke opremijo z prelepimi motivi.

 

Ilustracija prašičkov, ki se zabavajo pri obiranju sadja, je delo umetnice Cherry Denman.

 

Umetnica Cherry Denman

 

Cherry Denman je diplomirala na Ruskinovi šoli za risanje in likovno umetnost v Oxsfordu, nakar je naredila magistrat na Royal College of Art.

 

Njena bogata poklicna pot, jo je najprej pripeljala na umetniško šolo Dorset in City & Guilds v London, kjer je poučevala risanje. Vsa leta je ilustrirala knjige za otroke. Umetnica je zaslovela z risbami v knjigi The Girl, kje je sodelovala s slavnim kitajskim pisateljem Hong Ying.

 

Knjiga je bila leta 2014 predlagana za najboljšo knjigo o otrocih na Kitajskem. Cherry je do sedaj ilustrirala več kot dvajset knjig za otroke.  Ves čas pa ustvarja tudi prelepe ilustracije na keramičnih izdelkih. Umetnica živi izmenično z možem in dvema otrokoma  v Londonu in Pekingu. (1)

Video predstavitev